Velkommen til Xkonomi

Fagforening – Se de bedste og billigste fagforeninger

Hvad er en fagforening?

Det er en sammenslutning af arbejdstagere der forhandler for sine medlemmer med arbejdsgiverne. Medlemmerne ejer fagforeningen og har traditionelt været organiseret i faggrupper. Det er mange fagforeninger stadig, men der er kommet en del tværfaglige fagforeninger til.

Fagforeningerne varetager medlemmernes interesser overfor arbejdsgiverne og forhandler løn og arbejdsvilkår på vegne af medlemmerne.

Bedste og billigste fagforeninger

Det er stor prisforskel på fagforeninger. Den billigste koster omkring 50-60 kroner per måned mens de dyreste ligger på omkring 500 kroner per måned. Så der kan være meget at spare hvis du kigge nærmere på en af de billige fagforeninger.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på at der også er forskel på hvad du får ved et medlemskab af de forskellige fagforeninger. Så selvom der kan være meget at spare mister du måske visse fordele ved at skifte.

Bedste fagforening for selvstændige

Selvom om du er selvstændig kan det sagtens give mening at være medlem.

Her kan du for eksempel få hjælp ved ansættelse af medarbejdere, du får gode priser på administration af din pensionsordning og mulighed for at tegne en sundhedsikring.

Hvilken fagforening hører jeg til?

Det kommer helt an på hvilke faktorer du vurderer som værende de vigtigste for dig. Det kan være prisen, det kan være at fagforeningen skal være branchespecifik eller det politiske tilhørsforhold.

Valg af fagforening

Når du i dag skal vælge den rigtige løsning til dig står valget dig helt frit for. Du skal først og fremmest vælge om du vil være medlem eller ej.

Hvilken fagforening skal jeg vælge?

Vælger du at være medlem skal du beslutte hvilken en du ønsker at være medlem af.  Det er fuldstændig op til dig selv.

Det er stor forskel fra en dyr til en billig fagforening, så der kan være god mening i at kigge nærmere på hvor meget du kan spare.

Læs også: A-kasse

Fagforening