Velkommen til Xkonomi

Lønsikring – Få den billigste og bedste lønforsikring

Hvad er lønsikring?

Lønsikring er en privat forsikring udover dagpenge så du ved arbejdsløshed kan sikre dig op til 90% af din normale indkomst. Perioden du kan modtage lønsikring afhænger af hvilken udbyder du vælger, men det maksimale er 12 måneder som sammenhængende periode.

Procentsatsen du er sikret afhænger af hvor du er medlem og hvilken forsikringsgrad du vælger.

Bedste lønsikring

Både din nuværende job situation og økonomiske situation påvirker hvad der er den bedste lønforsikring til dig. Hvis din økonomiske råderum er småt kan det være en rigtig god ide at risikosikre en meget høj grad af din nuværende løn ved eventuel arbejdsløshed.

Her kan du undersøge lønsikringer så det er lettest muligt for dig at vælge den billigste og bedste lønforsikring.

Hvad koster lønforsikring?

Prisen du skal betale har ikke en standard men afhænger blandt andet af følgende faktorer;

  • Hvor du er medlem
  • Dækningsgrad
  • Alder
  • Job
  • Bopæl

Dårligere dækning ved en billig lønsikring?

Det er på mange måder en afvejning mellem hvor meget du ønsker at betale, og hvor meget du vil være dækket. Hvis du vælger den billigste lønsikring ender du nok med at være dårligere dækket end hvis du vælger en dyrere.

Lønforsikring ved egen opsigelse

Det er op til den enkelte a-kasse at beslutte om de dækker dig hvis du selv siger dit job op. Så det er du nødt til at undersøge hvis det har betydning for din beslutning om hvilken du skal vælge.

Er lønsikring fradragsberettiget?

Ja. Du er berettiget til et fradrag for dine udgifter til lønsikring. Du får fradrag i din kommuneskat så procentsatsen du får betalt er lig med skattesatsen i din kommune.

Men du vil via skatten typisk få betalt omkring en fjerdedel af dine udgifter.

Lønsikring